Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу (санаторний) №16 Рівненської міської ради

Тиждень Безпеки Дитини

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneДіти разом з вихователями обстежили евакуаційні виходиІнструктор з фізкультури провела розвагу для дітей групи №3 "Юні рятувальники"NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

Відповідно до Наказу Управління освіти від 22.03. 2018 р. № 136-осн."Про проведення Дня цивільного захисту, Тижня безпеки дитини та об'єктового тренування" у нашому дошкільному закладі з 23.04.2018р. по 27.04.2018р. проведено "Тиждень безпеки дитини".

 Метою проведення  "Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності дитини" є поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої  безпеки  та захисту  життя;  пропаганда  здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків;  вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.

Статистика цифр свідчить, що кількість дітей, які загинули від власної необережності чи безпечності, зростає з кожним роком.

І основна причина такого катастрофічного стану справ – незнання правил особистої безпеки, невміння передбачити безпеку. По можливості її уникнути. А при необхідності – діяти. Діти психологічно не готові до екстремальних ситуацій, не відчувають небезпеку і впевнені, що трагедія може статися з ким завгодно, окрім них.

Ось чому, починаючи з дошкільного віку, так важливо формувати у дітей свідоме розуміння цінності власного життя та здоров'я, виховувати у них свідому, осмислену позицію щодо безпепеки життєдіяльності.

     В рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності,  були проведені виховні заходи, заняття, конкурси, розваги, з питань безпеки життєдіяльності із залученням педагогічних працівників, батьків та дітей.

Для педагогів проведено  перегляд   презентації  «Правила по техніці безпеки».

   Проведені інструктажі

- охорона праці й дотримання правил безпеки;

- по пожежній безпеці.

Протягом «Тижня безпеки життєдіяльності дитини» , в роботі з  дітьми вирішувались такі завдання:

-         формування знань про правила особистої безпеки;

-         правила пожежної безпеки

-         правила поведінки з незнайомими людьми;

-         правила поведінки на вулиці

-         виховання обережності.

- На занятті з валеологічного виховання, тема якого «Наші вушка», діти не тільки познайомились з будовою органа, його значенням для людини, а й закріпили знання про небезпечні ігри з дрібними предметами, які можуть потрапити в наш організм.

- На занятті «Про вогонь, нам треба знати, з ним не можна жартувати», діти познайомилися з номером телефону пожежників, та дізналися для чого потрібен вогнегасник. Заняття було проведене з використанням цікавого й наглядного матеріалу, з використанням відео і аудіо – сюжетів, участі казкового персонажу, дослідницько – експериментальної діяльності «Чим гасити вогонь».

      Також діти мали нагоду засвоїти правила безпеки через бесіди (на прикладі вчинків героїв плакатів, таблиць),  «Наодинці вдома», «Дії при виникнення пожежі», «Як діяти при зустрічі з незнайомцями». Пригадали правила поводження з  електроприладами, тваринами.

Пішохідний перехід до проїжджої частини дороги, дав змогу закріпити з дітьми правила дорожнього руху і пішоходів, знання про небезпеку ігор біля дороги.

Педагогами для батьків були  оформлені наочності у батьківські куточки. Розроблені  поради  і  рекомендації та пам’ятки: «Небезпеки у побуті», «Це повинен знати кожен», «Яким правилам особистої безпеки необхідно навчити дитину»,«Правильне надання першої допомоги».

Яскравим моментом для дітей став приїзд пожежної машини на територію закладу. Пожежники в доступній ігровій формі продемонстрували дітям роботу пожежної машини, ознайомили з спецодягом та провели практичне заняття на протипожежну тематику.

Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена Тижнем, а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються сьогодні,обов’язково знадобляться в майбутньому.